RFC: En vid sidan av och en i täten

I lördags gick RFC, Running For Change, av stapeln i Malmö. Eftersom jag var en av de som kickade igång det där var det väldigt spännande att se hur bollen hade rullat. Jag var förstås på plats som funktionär innan, under och efter loppet.

Över 200 anmälda till 5 km, ca 240 tror jag, där hela anmälningsavgiften går till Hungerprojektet. Det värmde! En av de anmälda var min sambo, aka Hjulben. Smeknamnet har han fått för att han är rätt snabb, och jag trodde att han hade chans till en bra placering.

Själv stod jag under loppet utplacerad efter ca 2,5 km för att se till att folk inte sprang fel. När de första löparna närmar sig ser jag ganska snart att Hjulben är en av dem. Jämte honom springer en annan kille, sedan en tredje lite bakom. Sedan tunnas det ut lite innan det börjar komma lite fler.

Jag hejar på alla och peppar allt vad jag kan, för jag vet ju själv hur mycket sånt kan betyda när man springer lopp! Och många ler mot mig, så det verkar funka lite i alla fall. Loppets bästa var nog hon som sprang med sin hund som också den hade nummerlapp.

När de sista flanörerna har passerat beger jag och en annan funktionär oss tillbaka mot målområdet. Plockar ner markeringar på vägen och kommer lagom till starten för barnloppet på 900 m. Jag fotar och filmar ungarna lite. Vad taggade de såg ut! Och så duktiga de var.

Samtidigt får jag veta vem som vunnit det ”riktiga” loppet. Det är inte Hjulben. Attans. Dock kom han tvåa, inte många sekunder efter ettan. Enligt tidtagningen sprang han på 17:57, en bra tid! Trean kom någon minut senare.

På det stora hela blev det ett riktigt lyckat arrangemang. Det enda som var synd var att det inte fanns något pris till bästa tjej. Det görs nog om till nästa gång!

Var du där? Vad tyckte du?

Hjulben närmast kameran, bredvid killen som vann. Foto från kameran som hängde om min hals.

Torson visade upp sig.

Springande barn. Tror allihop har bättre löpsteg än jag...

Prisutdelning! Vinnaren i mitten, Hjulben i rött till höger.

Annonser
Det här inlägget postades i Löpning, Lopp. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s