15 km förvirring

Igår bestämde jag mig för att för första gången prova att springa samtliga tre slingor i Lill-Jansskogen. Det ska sammanlagt bli 1 mil i kuperad terräng och lämpar sig därför ypperligt för Lidingö-träning.

De första två slingorna (grön och gul) har jag koll på, men jag visste inte exakt var jag skulle svänga av från slinga nummer 2 för att hitta den sista slingan (röd). Dessutom hade jag hört att det är knepigt att hitta till tredje slingan eftersom skyltningen liksom försvinner halvvägs.

För säkerhets skull tog jag en mobilbild på spårkartan innan jag gav mig iväg. Inte jättetydlig, men en hjälp på vägen.

Efter att ha sprungit en stund på slinga 2 (gul) tyckte jag att jag borde ha kommit till platsen där jag skulle svänga av. Lägligt nog dök det upp en spårkarta som visade var jag var och jag kunde konstatera att jag sprungit ca 800 m för långt och missat ”avfarten”. Bara att vända. Hittade avfarten och följde skyltarna mot nästa slinga.

Det var ingen underdrift att det var svårt att hitta. Snurrade runt parkeringar, en 4H-gård, en dansbana och annat spännande en bra stund. Frågade intet ont anande söndagsflanörer utan framgång. Hittade dock ett par bajamajor, precis när jag behövde dem!

Snurrade vidare och såg plötsligt en kille springa på andra sidan det fält jag befann mig vid. Korsade fältet och där var den, slingan! Vid det laget hade jag redan fått ihop över 8 km redan, och slingan skulle vara 3 km och så skulle jag hem också. Lite mer än de beräknade 10 km det skulle vara alltså.

Det slutade med att jag genade tillbaka på den gula slingan och avvek tidigare från den gröna. I allt fick jag ihop 15 km löpning. Mestadels i förvirrat och långsamt tillstånd, men det var en vacker kväll! Soligt, skönt och massor av flugsvampar i skogen. Framför allt vet jag ju nu hur jag hittar rätt till nästa gång.

Grön, gul, röd, i den ordningen. Svårare än man kan tro.

Frälsande bajamajor!

 

Min virriga runda. Inte helt enligt förlagan.

Orientering nästa! Fler som sprungit vilse?

Annonser
Det här inlägget postades i Löpning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 15 km förvirring

  1. Hjulben skriver:

    På den där rundan är det en bedrift om man inte springer fel första gången…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s