Intervaller, tåhävningar och vader

Söndag. Gårdagens långpass kändes fortfarande lite i kroppen, men det gäller att ta tillfället i akt. Det fanns tid för intervaller så jag passade på.

Sexhundringar fick det bli. 600 m gånger fem, med en minuts gåvila mellan. Först lite uppvärmning och sen var det bara att köra. Jobbigt! Men ändå så skönt på det där härliga självplågande sättet. 600 meter är en svår distans, åtminstone för mig. Jag vet inte helt vilket tempo jag orkar så det blir lite ojämnt. Men övning ger färdighet!

Intervalltempo (min/km):
1. 5:20
2. 5:15
3. 5:09
4. 5:20
5. 5:10

Det får jag vara nöjd med, eftersom jag varit så oflitig med tempoträningen (också). Nästa gång går det snabbare!

Sedan var det dags för 50 tåhävningar enligt Jaris styrkeprogram. Helt överkomligt.

Inspirerad av Camillas inlägg om vackra vader fick jag för mig att föreviga Hjulbens och mina. Inte för att vi aspirerar på att vinna någon sådan tävling, men jag har aldrig sett våra vader bredvid varandra. Jag är dock medveten om att Hjulbens är smalare än mina. Och hårigare. Lustig kroppsdel egentligen. Jag kan fascineras över vältränade och deffade vader, men vet inte om jag skulle kalla dem ”vackra”. (Jag kan fascineras över väldigt stora och otränade vader också, men det är en annan sak.)

Kvällen gick i gourmetens tecken. Till efterrätt prövade vi att laga fondant för första gången. Det blev riktigt lyckat! Nästa gång vi bjuder några vänner på middag är det stor risk att de utsätts för dessa läckra kaloribomber. Med vaniljglass. Om nom nom.

 


Vad är din relation till vader?

(Ni anar inte hur svårt det var att hålla sig från att dra en massa vad-relaterade skämt. Som att ”slå vad” och annat klatschigt.)

Det här inlägget postades i Funderingar, Intervall & fartlek, Löpning, Styrka. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Intervaller, tåhävningar och vader

  1. Ulrika skriver:

    Vilka söta små ”grytor” till fondanterna! Jag upptäckte under dagens tåhävningar att jag är alldeles för svag i vaderna – skärpning på den fronten!

    • Cath skriver:

      Visst är de fina! Alldeles nyinköpta på Cervera där de har två för 299 kr i olika färger 🙂 Kan medge att jag har lite träningsvärk i vaderna ändå. De glöms liksom bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s