Kuperad återhämtningsjogg & ny styrke-utmaning!

Träningsvärken från lördagens möhippa har fortfarande inte lagt sig. Då cyklade jag ändå i söndags och trodde det skulle mildras av det. Icke. Lite dansande i lokal med tropisk värme i måndags kanske hjälpte lite men idag är jag fortfarande öm i låren. Eller, rättare sagt, i muskelfästena ovanför knäna. Det fick bli en återhämtningsjogg efter jobbet.

Lill-Jansskogen var platsen, så det blev en kuperad runda. Bestämde mig för att utforska lite mer än bara 3-km-rundan och stack iväg även på 2,6-km-rundan. Den var banne mig inte heller någon barnlek. Med mina ömma muskelfästen och bristfällig dagskondis var det tufft trots att det gick långsamt. Totalt ”sprang” jag 7,21 km på 48:20 minuter. Dock är jag väldigt glad att jag även tog extrarundan! Varför har jag inte vågat göra det förut? Grymt, och jag hittade ett utomhusgym på vägen! Den här rundan tar jag fler gånger. Bra Lidingölopps-träning 🙂

Den här träningsvärken har även fått mig att inse att jag måste återuppta styrketräningen. Det blir så dåligt med sånt när jag inte har gymkort. Därför beslutade jag mig för att haka på Jari Ketolas 10-veckorsutmaning. Det finns två versioner under eventet på Facebook, och jag tänker köra styrke-upplägget som ser ut som följer:

Du tränar ”EN” styrkeövning per ”DAG” med bestämt antal repetitioner och utan vila eller så kort vila som möjligt.

Upplägg Styrka + stretch
Dag 1 Rumplyft på bänk
Dag 2 Armhävningar
Dag 3 Utfallsteg
Dag 4 Mage – Chrunches
Dag 5 Dips
Dag 6 Ryggresningar
Dag 7 Tåhävningar

Upplägg styrka:
Vecka 1 50reps
Vecka 2 60reps
Vecka 3 65reps
Vecka 4 70reps
Vecka 5 75 reps
Vecka 6 80reps
Vecka 7 85reps
Vecka 8 90rep
Vecka 9 95reps
Vecka 10 100reps

Eftersom det redan är dag 3 slog jag helt sonika ihop de första övningarna. Dock hade jag ingen bänk och vet egentligen inte ens vad ”rumplyft på bänk” är, så jag körde liggande rumplyft med rakt ben istället. Sedan blev jag osäker på om det skulle vara 50 reps per ben eller totalt. Bestämde mig för att köra per ben så det blev totalt 100.

Armhävningar rådde det lite färre tvivel om. Här var istället problemet att jag faktiskt inte kan göra så många som 50 armhävningar från tårna. Det blev istället 17 från tårna och resten från knäna.

Utfallssteg har jag också koll på, men här protesterade mina ömma muskelfästen så det fick räcka med 50 reps totalt, dvs 25 per ben.

Så, imorgon är det crunches! Är du med?

Som avslut en liten inspirationsvideo till alla som är sugna på Bollywood:

Annonser
Det här inlägget postades i Löpning, Målsättningar, Styrka. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Kuperad återhämtningsjogg & ny styrke-utmaning!

 1. Ulrika skriver:

  LillJansskogen är verkligen perfekt för lidingöträning! Om du vill förlänga rundan ännu mer rekommenderar jag att vika av mot stora skuggan där det finns ännu fler kuperade spår.

  • Cath skriver:

   Är det den tredje slingan om man kollar på kartan? Det är planen att jag ska prova den snart. Spännande att utforska lite ”nya” marker 🙂

 2. Carro skriver:

  Hej, trillade precis in på din blogg. Jag är rätt ny i Malmö och har aldrig hört talats om Lill Jans skogen. Är de i närheten av här? 🙂

  MVH Carro

  • Cath skriver:

   Hej Carro, välkommen in!
   För tillfället bor jag både i Malmö och Stockholm. Lill-Jansskogen ligger i Stockholm. Men vill du ha en kuperad skogsrunda i närheten av Malmö rekommenderar jag Skrylle eller Bokskogen!

 3. Ping: Kite-surf och intervaller på Gotland | Maradrömmar & Klassikertankar

 4. Ping: Lugnt inför halvmaran | Maradrömmar & Klassikertankar

 5. Ping: Frosseri | Maradrömmar & Klassikertankar

 6. Ping: Övertid, utfallssteg och udda träningsvärk | Supertjejklassikern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s