Fartfylld möhippa!

Igår höll vi möhippa för min vän Chili. En möhippa som resulterat i att jag idag ojar mig när jag ska resa mig, sätta mig, sträcka på mig…

Eller, möhippa kanske inte är korrekt ord när man kör både tjej- och killkompisar. Svenhippa? Mösexa? Vi kalllade det bara hippa. Oavsett terminologin hade vi grymt kul och idag har jag träningsvärk och lite blåmärken.

Vad vi gjorde?

1. Efter kidnapppning tog vi frukost vid Karlbergs hinderbana för att sedan ta oss an hindren och vara i vägen för alla lite mer seriösa utövare. I två lag tog vi oss medelst samarbete genom hela banan. Det var min egen idé att vi skulle dit, men det var ändå mitt första besök där. Och jag kan säga att jag fick snabbt respekt för dem jag sett göra det på drygt 4 minuter på Youtube. Det blir en extra utmaning om man har vissa tendenser till höjdskräck.

I full karriär på väg över en stege i Karlberg.

2. Efter denna eminenta uppvärmning stack vi och dansade Bollywood-dans. Mycket böjda knän där, så det brände allt lite i låren efter en timme. Och jag kan konstatera att koordinationen i mina armbågar är bristfällig. Men kul var det!

Bollywood, here I come!

3. Efter en lugn lunch drog vi ut till Bosön för att hoppa Vattenhopp. Totalt var vi fem som skulle hoppa, inklusive bruden. Det här var också klart läskigare än jag trodde innan. Man har alltså på sig våtdräkt, pjäxor, skidor, flytväst och hjälm. I denna mundering ska man åka utför i en ramp/kick och hoppa ut i vattnet. Om man är lite säker kan man göra trick innan man når vattenytan också. Needless to say var detta inte applicerbart på någon av oss. För majoriteten av oss tog det en stunds mental uppladdning innan vi vågade släppa taget och åka ner för rampen. Ett par stycken ramlade på första försöket, men det är inte så vanskligt som det kan se ut. Själv klantade jag mig mest när vi skulle öva, men när det väl gällde gick det över förväntan. Det jag är mest förvånad över är hur kontrollerad jag såg ut på filmen. Men, det är klart, den visade inte mitt ansikte. I vilket fall var det en grym känsla när man flög ut och landade i vattnet. Allt uppbyggt adrenalin rann ut och glädje sköljde in…

Blev lite nervös när jag såg amperna / kickarna för vattenhoppet.

 

Multisport: Bollywood-dans i vattenhoppsmundering.

 

Jorå såatte...

 

Yours truly visar hur det inte ska gå till när man vattenhoppar.

Har du utmanat dig själv i helgen?

Annonser
Det här inlägget postades i Utmaningar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fartfylld möhippa!

  1. Ulrika skriver:

    Det där med vattenhopp alltså! Du är grym som vågar försöka. Vi körde samma sak på en tjejkompis möhippa men då var det bara den blivandra bruden som hoppade. Själv tyckte jag att det såg riktigt läskigt ut.

  2. Ping: Kuperad återhämtningsjogg & ny styrke-utmaning! | Maradrömmar & Klassikertankar

  3. Ping: Jobbkaos, bröllop och lite cykling | Maradrömmar & Klassikertankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s