30-sekundersintervaller á la Träningsglädje

Eftersom jag aldrig lyckades få in pass 3 av 6 i Träningsglädje Training Camp förra veckan tog jag det i morse istället.

Enligt eventet på Facebook:

Den här veckan blir det kort och koncist. 30x30x30. Och 3 att ha tillgodo!

Det betyder 30 30-sekundersintervaller med 30 sekunders vila mellan varje intervall. Där du vill och behöver, så lägg in 3 minuters extra vila. Det betyder att passet kan se lite olika ut, t.ex:

15 30-sekundersintervaller med 30 sekunders vila mellan, följt av 3 min vila och så 15 30-sekundersintervaller igen.

ELLER

10 30-sekundersintervaller med 30 sekunders vila mellan, följt av 1.5 minuts vila, 10 30-sekundersintervaller, 1.5 minuts vila och så de sista 10 30-sekundrarna.

Jag valde här att helt enkelt programmera in 30 stycken 30-sekundersintervaller med 30 sekunders vila mellan i min Garmin. Om jag skulle behöva en längre vila under passet fick jag ta det då, lite ad hoc helt enkelt.

Så efter 5 minuters uppjogg genom härlig skog i morgonsol drog jag igång. Första intervallen gick förstås ganska lätt, i 3:53-minutersfart, men med en viss känning i höger framsida lår. Lite som en lätt sträckning. Dock inte så mycket att jag valde att bryta. Jag körde på och efter bara ca 6 intervaller sprang jag lite som i trans. Gåvila mellan. Fram och tillbaka på samma raksträcka. Det var skönt, men jag kom aldrig upp i samma fart som under första intervallen. Benet och den arla morgontimman gjorde sitt till.

Eftersom jag rent psykologiskt föredrar att ha paus först när jag kommit mer än halvvägs tog jag min 3-minuters efter 20 intervaller, då jag passade på att stretcha. Särskilt höger framsida lår förstås. Sen på’t igen!

De sista 10 varierade en del i hastighet men de var himla sköna. Några morgonflanörer såg ut att undra vad jag höll på med. Toka att kuta fram och tillbaka i skogen sådär. Men jag bara log.

Joggade hem och stretchade med en skön känsla i kroppen. Fast det får nog bli en dags vila, inte minst för lårets skull.

Och nu dagens mest otippade: Jag har TV:n igång i bakgrunden (bara det är ovanligt) och det är Allsång på Skansen. Men jag måste medge att jag blev alldeles lycklig när de nyss spelades Barfotavisan. Jag for upp ur soffan och sjöng och dansade runt.

Fler som har svagheter för vissa visor?

Och till middag blev det omelett. Omeletten på bilden är dock inte den som ligger i min mage just nu.

Annonser
Det här inlägget postades i Intervall & fartlek, Kost, Löpning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s