103 km cykling – tankar, känslor och sinnesintryck

Som jag gissade var gårdagens teambuilding ganska aktiv. Vet inte hur många varv runt Kolmårdens djurpark jag avverkade i jakten på poäng… Grymt kul var det i varje fall!

De senaste dagarna får nog ändå betraktas som vilodagar, så jag var ganska taggad inför dagens cykelpass. Det var betydligt kallare än förra veckan, så jag hade ingen möjlighet att bättra på min cykelbränna eftersom jag behövde ha långärmat och långa byxor. Synd, den brännan orsakar mycken glädje i min omgivning.

Vi började norrut mot Lomma igen, så första delen av passet blev som förrförra veckan. Den här gången delade jag även upp passet i tre delar, en del för att komma ut ur Malmö, en del för själva rundan, och en del för att komma in i Malmö. Detta för att bland annat få en mer rättvisande medeltid på själva passet, när man inte hindras lika ofta av korsningar och sånt.

Det började ganska bra, då vi låg i runt 30 km/h mest hela tiden. Jag var övertygad om att vi skulle ta både längdrekord och snittfartsrekord. Sedan kom Motvinden med stort M. Hejdå snittfartsrekord, hej motvindsrekord. Det var nog det pass vi haft hårdast motvind under längst tid. Långa sträckor orkade vi inte hålla mer än 18-20 km/h. Enligt SMHI skulle det blåsa 6-10 m/s och det uppfylldes garanterat. I övrigt bjöd vädergudarna på ömsom sol, ömsom regn. Ändå var rundan ganska skön.

Dagens dofter:
Dy, jord, syren, häst, nyklippt gräs, gödsel, regn, våt asfalt, hästskit, sommar.

Tankar i urval:
”Här luktar verkligen alltid unken dy, kul att bo här. Fast man kanske vänjer sig då.”
”Det här känns bra, 33 km/h utan större ansträngning.”
”Neej, en påkörd igelkott! Stackars liten. Undrar hur stor dödsorsak påkörning är bland vilda djur i Sverige?”
”Titta, en annan cyklist! Han vinkar! Jag vinkar också. Jag älskar att cykla!”
”Meh, vad tutar bilistjäkeln åt, tror han att han äger vägen eller?”

”Hej hästen! Vad tänker du på? Vill du leka?” (Delar av det sagt högt)
”Den här vägen är verkligen dålig, här skulle jag inte vilja cykelpendla. Undrar om bättre vägunderhåll skulle ha en långsiktigt positiv miljöpåverkan? Och främja folkhälsan…”
”Hur sjutton kan det vara motvind oavsett hur mycket vi svänger?!”
”Skåne är vackert!”
”Uh, min bak. Hur ska den klara 30 mil om en månad?”

Cykel vs cykel i Löddeköpinge. Den lilla gröna tillhör en liten pojke som påtalade för sin mamma att de borde köpa ett cykellås.

Är det en gata? Är det ett namn? Eller ett dansband? Ett som är säkert är att molnen är mörka.

Man kan inte annat än älska Skånes rapsfält.

Och i siffror? Jo, rundan inklusive ut ur respektive in i Malmö blev 102,93 km. Exklusive Malmö blev den 92,10 km lång och tog 3 h 54 min, dvs gav en medelhastighet på 23,6 km/h. Maxfarten blev 41,8 km, det var innan motvinden drog igång… Medelpuls 150 och höjdstigning 177 m.

Rundan som skärmdump från Garmin Connect:

Jag har för övrigt insett att jag får fina skavsår precis vid underklädeskanten på baken. Borde nog köpa ordentliga boxers i funktionsmaterial. Någon cykeltjej som har bra tips på sådana?

Avslutar med en bild på efterrätten, en slags smoothie-milkshake gjord på havtorn, hallon, kokosmjölk, vaniljglass och mjölk. Mums!

Fler som cyklat i helgen?

Annonser
Det här inlägget postades i Cykling, Funderingar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 103 km cykling – tankar, känslor och sinnesintryck

 1. Ida skriver:

  Provade min nya racer igår. Lite vingligt i blåsten!

 2. Jenny skriver:

  Det finns speciella ridtrosor för att undvika skav och som även är mjukfodrade. Finns säkerligen något motsvarande på cykelsidan, tror tom. jag sett det.

  För övrigt skulle bättre vägunderhåll säkerligen ha de positiva effekter du skriver om! Och inte minst vintertid, man kan ju faktiskt cykla då också… Iaf om plogningen hade varit bättre.
  Och trafiken orsakar rätt höga dödssiffror hos vilda djur. Pratade med en studiekompis för nått år sen om en studie på hur man kan förhindra/minska just detta, men jag vet inte hur det gått för henne. Men det finns flera olika sätt, gröna broar tex.

 3. Cath skriver:

  Ida – Åh, vad kul! Ska bli spännande att se hur det går på Vättern med den 🙂 Jag blev genast sugen på att köpa en som är helt i kolfiber, men det får bli ett helt annat år.

  Jenny – Ja, jag hittade något från Craft när jag googlade runt lite, men vill nog inte ha mer vaddering eftersom byxorna i sig är vadderade. Vissa har propagerat för att köra kommando, vi får väl se… Och apropå plogningen har du också helt rätt! En gång i Linköping gick det inte att cykla på cykelbanan så jag höll mig på vägen, varpå en bilist blev uppretad och nästan mejade ner mig tutandes och pekandes på den oframkomliga cykelbanan. Dagens ris till den bilisten!

 4. IronmanAlex skriver:

  Det lät som ett riktigt bra cykelpass. Har du någon tid som du siktar på under vätternrundan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s