Ömma rumpor och stela axlar

Helgen har gått i cyklingens tecken. Vi hade ingen superkonkret plan när helgen började, mer än att vi skulle cykla både lördag och söndag. Samt att om det blev fint väder ville vi cykla ner till Skanör någon av dagarna.

Lördag började mulet, så vi tog beslutet att cykla inåt landet, bort från kusten. Väglaget varierade, från fina cykelvägar till skrovliga landsvägar med mycket hål. Det blev också ganska kuperat (för att vara Skåne). Vädret var dock typiskt för regionen, men sidvind och regn. Men det var härligt ändå!

Såhär cyklade vi enligt skärmdump från Garmin Connect:

Distans: 51,26 km (Plus lite till då jag glömde sätta på Garmin efter ett par stopp)
Total höjdstigning: 169 m
Färdtid: 02:21:50
Medelfart: 21,7 km/h
Maxfart 37,4 km/h

Vi är fortfarande ganska ovana och blir ordentligt ömma i våra bakdelar av cyklandet. Vi har heller inte cyklat samma sträcka två gånger, så ibland blir man lite vilse och cyklar fel. Just denna runda vet jag inte om vi cyklar igen heller, med tanke på väglaget och trafiken.

Så, efter det lilla distansrekordet tyckte vi att det var dags för ett nytt idag. Lyckligtvis sprack det även upp och solen lockade (och alla hönsen sa ka-ka ka-ka). Nej, inga höns här, mest måsar, duvor och småfåglar. Nåväl. Vi bestämde oss för att idag var dagen att cykla ner till Skanör och besöka Aldo om det var öppet.

Sagt och gjort. Skyltningen var sådär ibland, och vid vissa tillfällen var cykelvägen en grusväg. Inte så kul med racer, då man tvingas cykla långsamt och oroa sig för punktering på sina smala däck. Vägen ner till Skanör tog 2 h 6 min och var 38,5 km lång (inklusive omväg till Svågertorp). Aldo var öppet och vi tog paus med god grillad macka och mumsig glass. Båda förstås mycket välförtjänta! Vi var heller inte de enda cyklisterna där, fast de flesta gästerna var söndagsflanörer. Hemvägen tog 1 h 41 min och var 34,85 km lång, mycket tack vare att vi lyckades undvika en del av grusvägarna genom att cykla på intilliggande landsväg.

Från Garmin Connect igen:

Distans: 73,35 km
Total höjdstigning: 91 m
Färdtid: 03:51:48
Medelfart: 19,3 km/h
Maxfart 33 km/h

På väg hem hade vi också vääldigt ömma bakdelar. De är inte riktigt härdade än. Vi blir båda också ganska stela i axlarna av att sitta ganska statiskt. Ändå uppskattar vi verkligen cyklingen, och än så länge känns det som något vi vill fortsätta med även efter Vätternrundan.

Hur lång tid tar det att härda sin rumpa?

Annonser
Det här inlägget postades i Cykling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s