Intervall på fastande mage

Onsdag betyder (oftast) möjlighet till löpning på lunchen. Idag fastade jag och hade därmed inte ätit sedan igår kväll och skulle inte äta förrän kvällen, men det hindrade mig inte från att ta ett litet intervall-pass.

Ignorerade således mina småömma ben och försökte köra på 2 + 1 + 0,5, alltså första intervallen på två minuter, andra en minut, tredje en halv minut och mellan varje intervall en minuts gå-/joggvila.

Rundan bjöd på äkta köpenhamnsk motvind (varför envisas jag med att bo i blåshål?) vilket påverkade tempot och pulsen en del, men jag kände mig ändå rätt pigg. Inte minst med tanke på att jag inte ätit.

Garmin ger mig dessa kurvor via Garmin Connect:

När man varierar hastigheten mycket tycker jag att Garmin verkar släpa efter, fler som upplevt detta?

5,99 km blev avverkade på totalt 36 min 36 sek, varav färdtiden var 35 min 44 sek. Bästa tempo 4,12 min/km och medelpuls på 175.

Nu var detta en helt annan sorts intervall jag körde än förra gången, men det känns ändå bra att rundan tog ett par minuter kortare tid än sist. Det kanske går framåt… Hoppas det, för GöteborgsVarvet är bara tio veckor bort.

Annonser
Det här inlägget postades i Intervall & fartlek, Löpning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Intervall på fastande mage

  1. Linda skriver:

    Oja du är verkligen på väg! Vad för tid siktar du på inför Göteborgsvarvet? Har du sprungit där förr? (sträckan vet jag iaf att du sprungit!)

    • Cath skriver:

      Åh, jag har inte vågat sätta en måltid eftersom mitt stora mål egentligen är Vätterrundan i juni så jag mer ska fokusera på cykling. Klart att under två timmar vore trevligt, men får nog vara lite generösare och sätta 2:10… Har inte sprungit just Varvet innan och den enda gången jag sprungit en halvmara var jag inte direkt på topp så vi får se. Framför allt ska jag ha kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s