Årets första långpass!

Den här helgen blev det löpning för hela slanten. Ett kortare pass igår där jag invigde mina nya skor. Försökte ta det ganska piano med 6-minuterstempo, så det blev 6,6 km på 39 minuter. Samtidigt sprang Hjulben en knapp mil. Vi började samtidigt och kom hem samtidigt. Och då tyckte han ändå att det var segt…

Idag fyller Hjulben år. Det firade vi bland annat med rejäl scones-frukost och långpass. Eftersom vi även firade på restaurang igår passade det ganska bra med ett långsamt pass. Mitt mål var 15 km i ca 7-minuterstempo och med en puls under 160. Man ska ju tydligen springa långpassen riktigt långsamt, och jag vet att jag har en tendens att sprätta iväg i starten, så det är tur att jag har Garmin! (Yes, lika mycket produktplacering som i Solsidan.)

Hjulben sprang med mig i mitt långsamma tempo och nu invigde även han sina nya skor, som är likadana som mina (fast större). Tur att vi har helt olika kläder.

Vi är ett team.

Så vi rundade Pildammsparken, sprang förbi Malmö Stadion, genom Kroksbäck, Hyllie och Sibbarp. Svängde upp och sprang Limhamnsvägen en bit för att sedan svänga upp mot Eriksfält, Dammfri, Kronborg och till sist Pildammsparken igen.

Det blev totalt 16,05 km med en genomsnittlig ”moving pace” på 07:07 min/km och en medelpuls på 155, så jag lyckades hålla mina mål där. Men det är lätt att springa långsamt med så många faktorer som underlättar.

Följande saker hjälpte mig begränsa farten:

  • Fortfarande ont i fotlederna efter Vasan, vilket omöjliggör långa och dynamiska löpsteg.
  • Blåsa i vänster hålfot.
  • Visst intag av alkoholhaltig middagsdryck kvällen innan.
  • Motvind.
  • Löparmage.

Dagens väderrapport säger disigt men vårigt! Både vintergäck och snödroppar har hittat upp ur Malmömyllan. En fasanhona strosade runt. Någon slags vårfågel kvittrade enträget.

Vintergäck och snödroppar, spring is in the air!

Bron är där någonstans... i diset.

Dagens främsta behållning handlar ändå om framsteg. För ett år sedan hade jag aldrig sprungit ett långpass. Milen var ännu inte övervunnen och jag var ganska långt ifrån löparfrälst. Idag tog jag ett ”lätt långpass” på 16 km och hade kunnat fortsätta länge om jag haft tid. Det går framåt.

Fler som kört långpass i helgen?

Annonser
Det här inlägget postades i Långpass, Löpning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Årets första långpass!

  1. Hjulben skriver:

    Ja, man blir extra sugen på att springa när det börjar bli vår, och det blir ju trevligare om man känner att konditionen och löpstyrkan inte ska byggas från start!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s