Fasta och frossa

Igår fastade jag 24 timmar igen. Det gick ungefär som sist. Jag är hungrig en stund när jag brukar äta, sedan går det över. Det största problemet är att det är väldans tråkigt att sitta kvar vid datorn när alla andra går på lunch.

Efter jobbet skulle jag köpa ett par saker i affären och mötte min syster som kom dit precis samtidigt som jag. Kul! Så vi slog följe in och pratade på och kombinationen fastande mage och socialt umgänge slog på något vis an en sträng. Först åkte mörk choklad ner i korgen, och det är ju lugnt enligt mig. Men sedan, precis vid kassan, konfronterades jag med ett dilemma som dyker upp vid den här tiden varje år. Prisnedsatta geléhjärtan!

Det är något med (hyfsat) färska geléhjärtan som för mig är svåremotståndeligt. Så jag stod där med asken i handen. Köpa eller inte köpa? Det blev köpa, och jag tänkte att jag kunde ju ta med den till jobbet och bjuda på, så äter jag inte alla själv. Eller ta med den på resan till Öppet spår och bjuda på. Eller…

Väl hemma pysslade jag med annat tills klockan blev 19 och jag fick äta igen. Men middag kunde det inte bli förrän Hjulben kom hem från träning (morgonträning får man inte med honom på).

Så jag tog lite crème fraiche. Gott! Och någon dadel. Också gott! Humdidum. Lite mer av båda. Tralala. Alltså, geléhjärtan blir ju torra om man väntar för länge med att äta dem. Jag ska nog ta ett nu. Eller ett par. Mums. Ett till. Here we go.

Ok, så farligt var det inte. Visst, jag åt några stycken innan middagen, och några fler efter. Rimmar inte så bra med godisfritt 2011, men det var ett ganska medvetet val.

Framöver ska jag nog ändå undvika att gå till affären efter 23 timmars fasta.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälsa, Kost. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fasta och frossa

 1. Alexandra skriver:

  Oj! Måste bara fråga – av vilken anledning fastar du? Hade varit kul att testa någon gång. Tror dock att jag skulle blivit vrålhungrig och småsur!

 2. Hjulben skriver:

  Ja, att gå till livsmedelsaffären när man fastar måste ju vara som att kratta vägen till hönsburen för räven 😉

 3. Johanna skriver:

  Det är jag, min sambo och hans son på 10 år. Och så ska vi ju ha matlåda också. 🙂

  Japp, jag lär skriva en del ätandet i bloggen.

  Läste om din skid-helg, det var nästan som jag blev sugen på att åka skidor!

 4. Cath skriver:

  Alexandra – Råkade läsa en artikel av Jonas Colting i Vasalöparen, där han förespråkar kortare perioder av fasta då och då. Några av anledningarna ska vara att stabilisera insulinnivåerna, öka fettförbränningen, högre utsöndring av tillväxthormon, vila matsmältningen osv. Tyckte det kunde vara värt att prova 🙂

  Hjulben – Så kanske man kan se på det… Menar du att jag är en räv? ;-P

  Johanna – Ok! Då verkar det vettigt 🙂 Brukar du åka skidor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s