Det kunde varit spännande

Mat är bränsle. Mat är också njutning. Eller borde vara. Så är tyvärr inte alltid fallet.

Kantinen på jobbet tycks ofta tävla med sig själv i att sätta nya bottennivåer. Det de tycks lägga mest energi på är namn på rätterna på menyn. När man kommer dit blir man dock på sin höjd positivt överraskad för att det faktiskt smakar något, och kanske rentav är i närheten av gott. Näringsinnehållet vågar jag inte ens spekulera i.

Idag ska vi bland annat få ”Kartoffelsalat i nye klæder”. Potatissallad i nya kläder alltså. Vi resonerade kring huruvida det kunde vara relaterat till Kejsarens nya kläder. Alltså naken potatis. Det återstår att se. I värsta fall har de varit riktigt ”kreativa” och blandat i allt möjligt som inte passar ihop.

Imorgon fortsätter de på klädtemat då vi ska få smörja våra gomar med ”De bedste danske torskebukser”, alltså de bästa danska torskbyxorna. Say what? Efter mycket resonerande kom det fram att en kollega visste vad det var, nämligen torskrom. Kan förmodligen göras gott på en restaurang men kantinen har jag låg tilltro till… vi får väl se.

Man uppskattar åtminstone all annan mat desto mer, när man har en medioker kantin.

Torskens brallor.

Annonser
Det här inlägget postades i Funderingar, Kost. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det kunde varit spännande

  1. Hjulben skriver:

    Mmm, allt man själv lagar till blir som en lyxmiddag. Undrar om det är brist på kunskap, ambition, eller svårigheten att laga vettigt till många som är största boven?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s