Nyårsjogg och årets första pump

Paris-vädret var ruggigare än jag hade räknat med och löparkläderna jag hade packat ner var väl inte helt välanpassade till klimatet. När jag åkte skidor häromveckan såg jag dock en löpare i trekvartsbyxor (Galning! tänkte jag) och tidigare på nyårsaftons dag hade jag sett Paris-joggare i kortbyxor (Galningar! tänkte jag igen). Alltså borde jag kunna klara en kort runda i långa tights och långärmad tröja.

Så, efter lite uppvärmning i form av horisontalläge under dubbla filtar drog vi på oss kläderna och begav oss ut. Receptionisten tittade roat på oss och undrade om vi skulle förbränna lite inför festen. (Fritt översatt från franska, som jag egentligen inte kan.)

Först väntar man på Garmin.

Garmin tänker. Och speglar trädet bakom.

Så sätter vi av med sikte på en närbelägen park vi spanat in. Mycket kryssande mellan folk på vägen dit, och när vi kommer till ingången står där två vakter och deklarerar att det är stängt. Tar ett foto i farten och vi bestämmer oss för att runda parken istället.

Svisch.

Konstigt nog kommer vi snart till en annan ingång som är öppen, så vi sticker in. Möter flera andra nyårsjoggare och tar ett par fåniga bilder.

Hjulben i parken. Låter som en barnbok.

[här var en bild som försvann – den återkommer]

Genom parken och tillbaka igen. Totalt ca 4 km på 25 minuter (inklusive fotostopp, rödljus och förvirring). Lugna puckar. Men jag ska inte tro att jag kan springa tunt klädd i kyla bara för att andra kan. Hade rejält ont i öronen mot slutet och fläsket var iskallt och rödflammigt.

Sedan firades nyårsafton oväntat lugnt i metropolen. Eller så missade vi bara vad som gällde. Men Eiffel-tornet är fint.

Första mobilbakgrunden 2011

Söndag tidig morgon flög vi hem igen. Strålande sol i Malmö och jag tyckte att det var en perfekt dag för skidor. Tills jag insåg att det töat massor. Somnade istället (välbehövligt) och övertalade Hjulben om att det var en bra idé att gå på Bodypump på eftermiddagen, inklusive transportlöpning dit och hem.

Löpningen tog vi det lite lugnt med eftersom underlaget stundom var ganska slirigt, men det är ändå bra uppvärmning inför pumpen. På pumpen har Hjulben och jag ganska lika vikter på de flesta muskelgrupperna, men ibland har han lite mer och någon gång tycker jag att jag verkar starkare. Kan inte låta bli att tävla lite med honom, men han har ju en fördel i att väga lite mindre också…

Vikterna som anges nedan är totalvikter på stången.

Uppvärmning: Jag 9 kg, Hjulben 10 kg.
Ben: Jag 17 kg, Hjulben samma.
Bröst: Jag 9 kg, Hjulben 10 kg.
Rygg: Jag 14 kg, Hjulben 17 kg. Min svaghet här ligger i greppet. Fingrar och handleder får ont. Borde jag kolla upp enligt en pumpinstruktör, för tekniken var det inget fel på.
Biceps: Jag nöjde mig med 5 kg, Hjulben tog det dubbla. Kan nog ta mer nästa gång.
Triceps: Jag körde dips med 5 kg i knät, Hjulben inget i knät. Båda körde kickbacks 2,5 kg och 5 kg avslutningsvis när man håller över huvudet och sänker bakåt. Tricepsarmhävningarna körde jag från knäna och han från tårna, men å andra sidan såg jag allt att han inte hade armarna så tätt mot kroppen
Axlar: Båda körde 2,5 kg i varje hand.
Mage: Situps med 5 kg. Hjulben samma.

Vill slå ett litet slag för min löparmössa, införskaffad på Löplabbet. Med en dragsko i toppen kan mössan varieras och fungera även som buff eller pannband. Eller så kör man bara lite skorstensvariant och släpper ut ånga om man blir varm. Tog ett par snabba mobilfoton på vägen hem från gymmet.

Jag och min mössa.

Dragsko - och mössan blir en buff/pannband

Imorse såg jag i tidningen att folk faktiskt åkt skidor på Bulltofta igår, så om det inte töar mer är jag där på skidor i helgen! Men prognosen ser inte helt gynnsam ut…

Annonser
Det här inlägget postades i BodyPump, Gruppträning, Löpning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nyårsjogg och årets första pump

  1. marisol skriver:

    åh vad mysigt med jogg i kylan och i paris!!! vår förlovningsstad…romantik i joggingluften kanske? de närmsta dagarna åker familjerna hem så då kommer mina uppdateringar.
    Kram från sandlådan!

    • Cath skriver:

      Måste medge att Paris vid nyår inte kändes så himla romantiskt. Grått, kallt och för mycket folk. Och halvt spolierad nyårsafton eftersom restaurangen slarvat bort vår bokning… Men det var fint ändå. Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s