Nyårskarameller / Resumé / Året som gick… 2010 helt enkelt.

Man kan nog bli lite trött på alla årssummeringar som florerar vart man än vänder sig så här års, men nu rättar jag mig i ledet och försöker mig på en kort summering av träningsåret 2010. Det ger ju trots allt en ganska bra överblick över vad som faktiskt hände. Lite som ett index.

Januari-februari är inte så mycket att skryta med. Jag kör på med min kära gruppträning. Bodypump, spinning, yoga, Bodybalance. En veckas utförsåkning i Chamonix. Träningstiden begränsas effektivt av ett jobbprojekt som innebär ett par dagar i Stockholm varje vecka där ”fritiden” innebär att äta med kollegor samt att sova. Första löppasset joggingrundan avverkas den 28 februari. 6,4 km i makligt tempo.

Mars är det meningen att jag ska komma igång med löpningen inför Broloppet den 12 juni. Startar bloggen. Löppass nummer två blir en vecka efter premiären. Mitt fjärde löppass blir den tidigare så fruktade milen och jag känner att ingenting är omöjligt. En vecka senare springer jag ännu lite längre.

April inleds med magsjuka, men snart är jag på benen igen och avverkar 15 km. Sedan 18 km. Det är lätt att sätta distansrekord när man knappt sprungit tidigare. Broloppet är dock inte längre ett mål p.g.a. andra planer. Resandet till Stockholm upphör då jobbprojektet går in i en ny fas.

Maj bjuder på årets första lopp. VårRuset 3 maj. 5 km, som tidigare var det längsta jag gav mig på, är nu en kort runda. Fem dagar senare gör jag milloppspremiär på Lundaloppet och grejar det under timmen trots taskig dagsform. Inleder en sockerfri månad och springer över 20 km för första gången i och med ett långpass på 23 km. Spontananmäler mig till Vansbrosimningen och Lidingöloppet.

Juni. Två långpass á 28 km och några kortare pass däremellan. Anmäler mig till Båstad Marathon efter en del velande. Firar midsommar och är egentligen inte alls redo för marathon en vecka senare.

Juli. Mitt första marathon, som jag spontananmält mig till i desperat behov av mål, tar jag mig igenom. Det är 32 grader i skuggan och 40 av 42 km avverkas i stekande sol. En vecka senare simmar jag Vansbrosimningen, som jag också spontananmält mig till, med huvudvärk och hosta. Därmed har jag inlett En Svensk Klassiker. Inte med stil, men ändå. Försöker även fånga en tjuv, utan framgång.

Augusti skaffar jag mig en Garmin Forerunner 305. Springer totalt lite kortare än de andra månaderna (79 km) trots fler pass. På semestern hinner jag inte med några långpass. Cyklar däremot en dag nästan en marathon i kuperad terräng i Frankrike.

September inleds som april. Sedan springer jag Stockholms halvmarathon. Det går sådär men jag ser det mest som ett sista långpass innan Lidingöloppet. Tre dagar innan just LL spenderar jag halva natten på akuten, dit min sambo tagit mig då jag vaknat av migrän så stark att jag tror att jag ska dö, eller åtminstone förlamas. Springer ändå Lidingöloppet men missar min tidsgräns (3:30) med nästan 9 minuter. Grämer mig inte, för jag hörde trots allt inte till dem som blev omhändertagna längs med vägen.

Oktober börjar jag lägga löpningen så smått på hyllan till förmån för annan träning. Gör 200 situps. Blir av med träningskläder. Springer (återigen spontananmäld, börjar låta som jag sitter och anmäler mig till lopp på fyllan) Yddingeloppet.

November gör jag rullskidepremiär med tveksam framgång. Fyller år och får en massa träningsrelaterade presenter. Påbörjar vikttävling och har längdskidepremiär.

December fokuserar jag mest på förberedelser inför Vasaloppet Öppet Spår. Åker längdskidor när jag kan samt tränar styrka och kondition. Bokar träningshelg samt Klassikerresa. Planerar att avsluta med joggrunda på nyårsafton i en stad som man kan gissa om man läste om mina födelsedagspresenter.

2010 var ett bra år, framför allt på träningspunkten. Jag har kastat mig på tåg och inte ångrat en enda resa. 2011 har alla förutsättningar att bli minst lika bra. Vasaloppet och Vätternrundan hägrar och jag ska ha grymt kul på vägen. Kanske ses vi på ett lopp någonstans?

Nu blir det radioskugga några dagar, men jag är tillbaka efter helgen. Gott nytt år till er alla!

Annonser
Det här inlägget postades i En Svensk Klassiker, Funderingar, Hälsa, Icke-träning, Längdskidor, Löpning, Målsättningar, Rullskidor, Simning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nyårskarameller / Resumé / Året som gick… 2010 helt enkelt.

 1. mialena skriver:

  Gott nytt år!

  Får jag bara ordning på mitt ben ska jag leta lopp 🙂

 2. Mia skriver:

  Ja, jag har faktiskt läst så många nu att jag inte orkade skriva någon själv 🙂

  Heja 2010! Nu ser vi fram emot 2011!

  Gott nytt år!

 3. Andreas skriver:

  Heja, vilket skönt träningsår du haft! Gott nytt 2011! 🙂

 4. Cath skriver:

  mialena – Jaa, hoppas du får ordning, snabbast möjligt!

  Mia – Oh no, var min resumé droppen?! Nåja, vi får klara oss utan den då. Framåt är ju ändå viktigare 🙂

  Andreas – Jaa, inte sant?! Utelämnade skador och sånt här eftersom det inte varit något allvarligt. Glaset är halvfullt, minst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s