3 x söndagsmiddag

Förkylning har hängt i över helgen, så träningskontot är inte så laddat. Äter gör jag dock fortfarande så istället för träningsreferat bjuder jag på de tre senaste söndagarnas middagar, inklusive gårdagens.

Generellt präglas vår mathållning av man-tager-vad-man-haver och kanske köper man till något. Just söndagar är typiska köpa-till-dagar. Here goes.

Två veckor sedan. Hade diverse grönsaker, kamutvete och kryddor. Köpte till laxfilé. Ugnssäker form + laxfilé + hot lemon (chili) + rivet citronskal + salt + peppar. In i ugnen 200 grader i ca en kvart.

Saftig & smakrik lax, direkt ur ugnen

Kamutvete med grönsaker, samt en liten klutt spenat, fräst med vitlök, salt och peppar. Yum!

Förra helgen råkade vi se att de hade tonfisk i affären så vi slog till. Grillade den medium rare i grillpanna. Till detta risotto med grönsaker från frysen: Sparris och sockerärtor. Sallad som inte syns på bilden var med ändå men har inte skrivit brevet.

Grillad tonfisk med sparris- och sockerärtsrisotto

Sedan kände jag att vi behövde göra något av diverse rest-råvaror så jag mixade ananas, kokosmjölk, citronsaft och kokosfett. In i kylen, på med hallon från frysen.  

Improviserad raw food-dessert

Till sist, igår. Vi hade lite överblivet rödvin, i frysen fanns det köttfärs och i kylen morötter och krossade tomater. Bolognese blev det! Fick dock köpa fullkorns-linguine eftersom det var slut. En grekisk sallad vid sidan och parmesan på toppen och jag tackar sambon för maten…

Tack Hjulben!

Vad äter ni på söndagarna?

Annonser
Det här inlägget postades i Kost. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 3 x söndagsmiddag

  1. Hjulben skriver:

    Mums, mums, nu blir jag hungrig igen! 🙂 Söndagar är perfekt för ändamålet att göra av med lite av det man har över från andra dagar samt för att man har lite extra tid att göra något riktigt smaskigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s