Kompensationshandlingar

När en träning uteblir av någon anledning har jag en tendens att börja ägna mig åt kompensationshandlingar. Tiden får ju inte ”gå till spillo”, så jag gör något annat som också ska göras så att jag kanske frigör träningstid till ett senare tillfälle.

Som i morse. Planen denna vecka var egentligen att morgonträna måndag-torsdag. Måndag blev det spinning och igår Indoorwalking. Igår kväll avstod jag vin på restaurang eftersom jag tänkte träna 06.30 igen. Men vin eller ej – det blev en sen kväll. Igen. Och imorse när klockan ringde var jag faktiskt inte redo. 6 timmars orolig sömn håller inte alltför många nätter i rad. Ergo: Snooze.

Första kompensationshandlingen blev alltså sömn – för att om man sover ordentligt blir man piggare i längden och orkar mer i form av träning och livet i stort.

Nästa kompensationshandling blev förberedelse för tvätt. Ikväll har vi tvättid och om allt ligger i tvättpåsen går det snabbare att komma igång med tvätten, vilket ger mer utrymme för någon annan syssla (sortera papper?) som i sin tur frigör träningstid exempelvis i helgen.

Sådär tänker jag nästan jämt när jag hoppar över något. Inte bara träning, det kan vara vad som helst. Det låter kanske stressigt, men för mig har det blivit naturligt. Jag vill så mycket och då gäller det att planera, strukturera och prioritera.

Det hjälper nog att jag aldrig slötittar på TV.

Till nästa maskerad kanske jag ska satsa på denna utstyrsel från fancydressandpartyshop.com?

Annonser
Det här inlägget postades i Funderingar, Icke-träning, Planering. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kompensationshandlingar

  1. Mia skriver:

    Men det låter ju ytterst effektivt och bra. Kan du skicka hit lite tror du? *deadlineångest*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s