Skidor – check, snö – check, valla… typ check

Efter några dagar av nästintill oavbrutet snöande såg utsikterna för längdskidåkning goda ut. Mjukstartade helgen med ett glas vin på jobbet på fredageftermiddagen.

Uppladdning: Ett glas vin på jobbet.

Efter jobbet skyndade jag mig till min närmaste återförsäljare (Stadium i Triangeln) för att prova ut skidor. Valet föll i slutändan på Fischers Vasa-skida, men med Salomon-bindning eftersom jag ville ha samma som på rullskidorna. Tydligen ska de speciella Vasaskidorna ta åt sig valla bättre och man ska därmed förmodligen klara sig genom hela Vasaloppet utan att valla om. Beroende på väderlek förstås. Förutom skidorna införskaffade jag även ett valla-kit, stavholkar för snö, skidväska och… det var säkert något mer men det minns jag inte nu.

Kvällen ägnades sedan åt Projekt Vallning. Jag sökte efter smarta tips på nätet och hittade en del. Hämtade resestrykjärnet från vinden och pallade upp skidorna på strykbrädan. Sandpapprade fästområdet och strök på fästvalla.

Man ska tydligen sandpappra fästytan.

Sedan insåg jag att kitet jag köpt var så basic att man inte skulle smälta glidvallan. Istället var det en flaska för att stryka på. Men det gick inte heller, för vätskan var inte längre vätska, utan en klump i flaskan. Tjena. Struntade i glidvallan och hoppades att jag vid behov skulle kunna låna av någon på plats.

Att byta holkar på stavarna var också ett projekt. Rullskideholkarna satt som berget och feg novis som jag är vågade jag inte annat än att maila killen på rullskidspecialisten.se (tillika Björnstorp IF) för att fråga. Fick snabbt svar att jag skulle koka upp vatten och ha holkarna i det kokande vattnet i ca 30 sekunder. Sagt och gjort. Koka stavar är det nya svarta. Nu funkade det bättre.

Långkok...

All set, redo för lördagen. Hur det gick kommer i ett eget blogginlägg.

Annonser
Det här inlägget postades i Kläder & utrustning, Längdskidor. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skidor – check, snö – check, valla… typ check

  1. Ping: Längdpremiären | Maradrömmar & Klassikertankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s