Vardagstävlingar

Jag roar mig ständigt med små vardagstävlingar av olika slag. De fysiskt baserade kan grovt delas in i två kategorier.

För det första har vi de enkla tävlingarna, som att inte låta sig bli omcyklad på väg till stationen och att cykla om söndagscyklister. Så håller jag på hela tiden och enda problemet är väl egentligen risken att komma svettig till jobbet.

Sedan har vi en sort som jag senast kom på mig själv att utöva på väg hem från kvällskursen idag. Efter kursen pratar vi ofta lite innan vi skiljs åt. Förra veckan gick jag då hemåt och när jag passerade busshållplatsen före ”min” hållplats kom en buss, som jag hoppade på. Där mötte jag en kursare, som alltså gått på bussen på en tidigare hållplats. Hon hade med andra ord inte tjänat på att ta bussen.

Idag, när jag kom till näst sista hållplatsen, såg jag att nästa buss skulle komma om en minut. Jag hade bra gångtempo så jag valde att pinna på och se om jag ”vann” över bussen hem. Halvvägs mellan stationerna kör bussen om mig och jag iakttar den noga medan jag går. Kanske blir det jämnt lopp! När bussen passerar min hållplats börjar jag räkna ner och kommer fram till att jag hade kommit hem ca en halv minut tidigare om jag tagit bussen.

MEN, då hade jag behövt stå en minut och vänta på busshållplatsen, och en stillastående minut är i princip en förlorad minut, så på sätt och vis vann jag en halv minut…

Tidsoptimering till överdrift? Kanske, men än så länge gör det mig inte olycklig.

Annonser
Det här inlägget postades i Vardagsmotion. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vardagstävlingar

 1. Hjulben skriver:

  Ha, ha, så där gör jag också! Oftast pinnar man ju då på lite extra för att ”vinna” och därmed känna att man gjort ett riktigt beslut så det brukar bli så att man kommer hem lite snabbare. Har inte tänkt på det ur träningssynpunkt men det är ju en liten extra bonus! 🙂

 2. Mia skriver:

  Perfekt vardagsmotion ju. Det ägnar jag ingen större tid åt direkt, det får jag erkänna. Men när jag väl går då går jag alltid i rasande tempo. Folk tror oftast att jag är stressad fast jag är hur lugn som helst 🙂 Kanske tävlar jag också mot någon…?

 3. Cath skriver:

  Hjulben – Lustigt, tror aldrig vi direkt pratat om det, men det kan ju vara en förklaring till att vi är så välsynkade på stan 🙂

  Mia – Ska man gå ska det banne mig gå undan! Om inte annat kanske du tävlar mot dig själv? Det gör nog jag i hög grad. Och mot resten av världen 😛 Jag får i varje fall fnatt när jag går med långsamma personer och hela tiden måste bromsa mig.

 4. jesper skriver:

  Okej =) Påminner mig om att jag aldrig vill bli omkörd av en bilnär jag är nära en avtagsväg. Så ser du någon i röd löparjacka som springer för livet för att hinna förbi en avfartsväg ….så är det jag!

  Peace Love och Löparskor!

 5. AKA skriver:

  Haha underbart! Jag är dessvärre löjligt bilburen när jag inte IDROTTAR…det här var verligen en tankeställare! Taack!

 6. Cath skriver:

  Jesper – Haha! Tävla med bilar låter ju lite dömt att misslyckas 😛 Brukar det gå bra?

  AKA – Ställ bilen och konfundera folket på stan istället =) Jag är egentligen ganska cykelburen men nu tvingas jag ta buss eller gå mer eftersom cykeln är väck. Bilen står mest i garaget…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s