Att runda ett skarpt hörn

Idag frågar alla hur det känns och jag svarar att det inte känns något särskilt. Det där med att fylla 30 tycks omges av många förväntningar. Om man inte har kris, ska det åtminstone kännas stort på nåt vis. På danska säger man att man ”runder et skarpt hjørne” när man fyller jämnt. Som att livet ska ta världens sväng och tillvaron ändras drastiskt.

Faktum är att det känns ungefär som vanligt, så jag måste göra frågeställarna besvikna. Möjligtvis då att jag är inne i en period där jag omvärderar tillvaron en del, lite som i tonåren. Vad gör jag, vad vill jag, vart är jag på väg och varför?

Det där med att sätta tydliga och mätbara mål är naturligt nog lättare när det gäller löpning och annan träning än när det gäller karriären och livet. I varje fall är det så för mig och jag misstänker att jag inte är ensam om det.

Generellt är problemet egentligen att jag vill så mycket att jag försöker göra för många saker på en gång. Det gäller faktiskt både träningsmål och resten. Anmäler mig till massa tävlingar och sätter måttliga mål. Kastar mig in i massor av engagemang men lämnar ingen tid över till mig själv.

Så kanske ska jag ta sikte på det där skarpa hörnet, göra en snäv sväng i hög fart och hoppas att de irrelevanta beståndsdelarna försvinner av centrifugalkraften (eller liknande, gick förvisso natur i gymnasiet men det var visst ett tag sen).

Kill your darlings.

Annonser
Det här inlägget postades i Funderingar. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Att runda ett skarpt hörn

 1. mialena skriver:

  Man behöver varken krisa eller märka nåt. Grattis i efterskott och lycka till med planerandet!

 2. Energida skriver:

  Känner verkligen igen mig. Men försöker tänka att det är ju mindre risk att man missar något i livet om man gör mycket och vem vill sitta som 90-åring och ångra allt man inte gjorde? Men så är det ju det där att ha tid för sig själv också…..

 3. Cath skriver:

  mialena – Tack! Jag märkte något då jag inte fick visa leg på Systemet igår…

  Energida – Jo, bara man lyckas välja rätt tåg att hoppa på. Känns ibland som att risken är att man kör på så fort att man missar det verkligt viktiga. Men oftast har jag kul i alla fall…

 4. Ping: Nyårskarameller / Resumé / Året som gick… 2010 helt enkelt. | Maradrömmar & Klassikertankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s