Helgens näringsintag

Helgen var mer än bara rullskidor, vurpa och stulen cykel. Helgen var förhållandevis lugn, med god mat i hemmet. Nedan ett litet ”matgalleri” över delar av vårt näringsintag under helgen. Man kan inte alltid tro att jag tidigare var vegetarian i sju år…

Fredag kväll: Grillad rostasfilé med ratatouille

Lördag kväll: Galette med rökt lax, spenat, citron och creme fraiche. Här i vardande.

Lördag kväll: Galette med serranoskinka, grön pesto, sparris och parmesan.

Lördag kväll, efterrätt: Crêpe flambée med hjortron, vaniljglass och cointreau.

Söndag morgon: Croissant på burk.

Läs på förpackningen innan du får för dig att öppa den som en vanlig konservburk.

Det gick att rulla till ändå, men de ser inte mycket ut för världen...

...men rätt fina när de kom ut ur ugnen ändå!

Med en kopp nygjord cappuccino blir det pricken över i på vår hemmabrunch!

Gott alltihop! Varierande nyttighetsgrad, kanske, men vi är väl inte asketer… De nyttigaste sakerna är inte med på bild, insåg jag nu. Låter som en lam bortförklaring, men det var nog bara roligare att fota hur burk-croissanter blir till än vår sedvanliga sallad.

Annonser
Det här inlägget postades i Kost. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Helgens näringsintag

  1. Mia skriver:

    Jag har också varit vegetarian i väldans många år och nu är jag en köttätare utan dess like… 🙂

    Ser smarrigt ut! 🙂

    • Cath skriver:

      Mia – Hehe, skönt att jag inte är ensam 😀 När jag var veggo brukade jag hävda att jag kompenserade mitt myckna köttintag som barn, nu försöker jag hävda det motsatta… Trovärdigt? 😛

  2. Josefine skriver:

    Det såg väldigt gott ut. Är det lätt att göra galetter hemma? Samma som pannkakor, men annat mjöl eller?

  3. mialena skriver:

    Mums! Var hittade du burken? Såna vill jag också baka 🙂

    • Cath skriver:

      mialena – Faktiskt på vår lokala Hemköp, aldrig sett den innan. Kanske skulle köpa på mig ett lager ifall de inte tar in dem igen… 20 spänn!

  4. Hjulben skriver:

    Jag kan intyga att allt var mycket smaskens! Kombinationen med lufttorkad skinka, sparris och pesto var mycket bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s