Varning för spinningcyklar

Efter hela tre dagars vila på konditionsträningsfronten stack jag på spinning RPM efter jobbet.

Det började bra med att jag gick in i en spak som stack ut från en cykel när jag banade väg genom den mörka spinningsalen. Aj på låret. Tänkte dock inte mer på det utan tog cykeln jag siktat in mig på, justerade inställningarna och drog igång.

Så skönt! Drog på rätt bra med både motstånd och fart, men just på fartdelarna är det tydligt att jag är ovan. Svårt att hålla högt tempo länge, benen sackar efter. Har klart lättare för ”backar”. Mer snabb intervall behövs alltså.

Ganska hög puls, max 190 och snitt 179.

Hej vad det går!

Tårna på högerfoten började domna efter halva passet också, försökte justera men de ville sova. Det där har hänt mig ibland just i spinning. Har inte riktigt lyckats se något mönster som antyder vad det beror på.

Märkte efter middagen att jag var öm på låret där jag slog i innan passet. Där är en stor röd fläck så jag vaknar nog med blåmärke.

Akta er för spinningcyklar, när man inte sitter på sadeln är de opålitliga och lynniga. Det kompenseras dock av träningen när man navigerat förbi spakar och trampat igång!

Annonser
Det här inlägget postades i Spinning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Varning för spinningcyklar

  1. Mia skriver:

    Haha… Det här ska jag berätta för den spinninginstruktör jag känner som ligger i för att få mig att komma på ett pass. ”Nej, hörru! Jag har faktiskt läst att cyklarna är farliga!” 🙂

  2. Cath skriver:

    Äsch, så länge de inte morrar är det lugnt. Se det som en extra utmaning! De måste tämjas. Kanske lite som att rida in älgar…

  3. Hjulben skriver:

    Ja, alltså man levar farligt där i spinningdjungeln. Högar av ilskna cyklar som försöker åsamka en skada, men som du skrev, när man väl satt sig på ryggen på dem blir de fogliga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s