Löparskor på vift

Jag tror jag behöver praoa på Hittegods, för jag kan inte någonstans förstå hur den organisationen fungerar.

Igår försökte jag ringa dem jag vet inte hur många gånger. Nio gånger av tio var det upptaget, alternativt endast en telefonsvarare som informerade om öppettider och hemsideadress. På hemsidan finns kort beskrivning av inkomna saker sorterade efter datum, men igår fanns bara fram till dagen innan.

Strax innan lunch fick jag tag i en person som efter lite för lång tid berättade att de inte fått in något än, utan det var först klockan två. Jahaja, då återkommer jag väl på eftermiddagen.

Eftermiddagen ägnas återigen åt att ringa X antal gånger och mötas av upptagetton. Vid det här laget kan jag telefonnumret utantill. Når till slut, klockan 16.30, fram till en person som tar min beskrivning och konstaterar att min väska inte kommit in. Jag uppmanas att kolla hemsidan och skicka ett mail. Det gör jag direkt.

Idag har hemsidan fortfarande inte uppdaterats. De senaste hittegodsen är från i onsdags. Och tyvärr vågar jag inte lita på att mitt mail fungerar som bevakning och att de kommer ringa upp mig så fort min väska kommit in, även om de sa det.

Dessutom informerade de mig om att det kan ta upp till 14 dagar för effekterna att komma in eftersom det är ”så enorma mängder i omlopp”. 14 dagar. Alltså, om de hade kunnat ringa bara en tågvärd när jag nu upptäckte direkt att jag glömt väskan hade jag själv kunnat åka nånstans och hämta den. Vad som helst.

Nu blir det till att springa Yddingeloppet i fel skor och fel jacka. Och om väskan kommer tillbaka lär ju innehållet ha möglat, åtminstone handduken.

I-landsproblem, jag vet, men det är irriterande när det känns som att det inte fungerar så bra som det borde kunna göra.

Annonser
Det här inlägget postades i Funderingar. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Löparskor på vift

 1. mialena skriver:

  Jobbigt när man inte får nån kontakt! Det finns nu en grå/vit ryggsäck den 27:e, är det din?

 2. mialena skriver:

  (och två till…)

 3. Cath skriver:

  Mmm, jag vet, men ingen är min… Ringde precis igen och frågade och fortfarande inget. Hoppas bara ingen tog den och gick av tåget för att rota och slängde den när de inte hittade något värdefullt, för då lär den väl aldrig komma tillbaka.

 4. mialena skriver:

  Trist! Har känningar på skånetrafiken men inte alls på rätt avdelning, och tyvärr verkar det ju gå precis så sakta som du beskriver.
  Jo, det är väl så man gör när man snor saker, typ. Fast slängde de den i så fall nånstans på en station kanske den hittas ändå…? Håller tummarna!

 5. Cath skriver:

  Hittegods är dessutom en egen organisation har jag lärt mig. Som jag precis ringde och som vanligt fick upptagetton…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s