Intervall med blåljus

Eftersom Hjulben hade övertalat mig att hoppa över torsdagens morgonträning för att äta frukost med honom, hade han i gengäld lovat att köra ett intervallpass med mig idag efter jobbet.

Vi gav oss alltså ut för att springa en mil, inklusive upp- och nerjogg med några tvåminutersintervaller. Första intervallen var tuff. Det tar extra lång tid för mig att komma igång när det är kallt. Sedan kör vi fyra intervaller till och de känns mycket bättre.

Under rundan springer vi förbi ganska nära där gårdagens skottlossning ägt rum. Det känns overkligt. Området har en del buskage och det är mörkt. Därför är det extra skönt att köra ännu en intervall och springa på tills man kommer till stadion.

När vi springer längs med Pildammsparken står där en polisbil, och en polis står och pratar med en kille med cykel samtidigt som han skriver. Min första tanke är att han tar vittnesmål, men sen inser jag snart att killen bara får böter för att han cyklat utan lyse.

När vi sedan kommer till andra sidan av Pildammsparken kommer en bil med blåljus. Sedan kommer en till från ett annat håll, och en piké från ytterligare ett annat håll. Alla med blåljus men inte sirener. Alla koncentrerar sig dessutom just kring där vi befinner oss för tillfället.

”Helvete”, tänker jag, ”ännu en skottlossning”. Åtminstone letar de uppenbarligen efter någon.

Vi springer hem och hinner inte kolla upp det närmare eftersom vi ska ut. Men nu är vi hemma igen och det första jag gjorde var att surfa in på Sydsvenskan.se och mycket riktigt. Hoppas de får fast den/de som ligger bakom vansinnet snart. Det är sjukt att man inte ens blir förvånad längre, men så är det.

Annonser
Det här inlägget postades i Funderingar, Intervall & fartlek, Löpning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Intervall med blåljus

 1. mialena skriver:

  Men shit vad läskigt! Otäckt att hamna mitt i smeten sådär! Spring ihop i mörkret ni två och glöm för allt i världen inte mobilen!

 2. zebban skriver:

  Jag ska till Malmö i tjänsten i veckan och hade egentligen planerat ett pass, men frågan är om det är värt risken. Är kanske inte i riskzonen rent etniskt, men man vet ju inte hur personen som skjuter tänker. Kanske rörliga mål blir en utmaning 🙂 ? Nåja, det löser sig väl.

 3. Cath skriver:

  mialena – Jo, lite läskigt var det, kände mig som ett skrämt rådjur i blåljusets sken. Sedan visade sig det dock att just denna incident troligtvis var falsklarm. Det blir nog inte mycket mer kvällsjogg under vintern ändå. Min löparsambo håller sig inomhus då.

  Zebban – Det beror nog lite på var du springer också. Jag känner mig ändå hyfsat trygg men undviker kanske att ge mig ut själv i mörkret om jag inte tänker springa på upplysta och befolkade vägar. Fast det gäller ju alltid för en del. Skaffa löparsällskap 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s