Pappa anar blodsmak

Klockan är 11.00, vilket betyder pappas första tillfälle med födelsedagspresenten från mig. Han fyllde 71 år för ett par veckor sedan, och i vanlig ordning gick jag med dilemmat vad man ger en som har det mesta.

Eftersom han är pensionär kan han ganska fritt disponera sin tid. Förmiddagar försöker han ofta spendera i gymmet i källaren i bostadsrättsföreningen. Han gymmar på duktigt men har beklagat sig över att han inte går ner i vikt.

Ok, så han har det mesta utom sin idealvikt. Hälsan i övrigt är det inget fel på enligt doktorn. I träningsväg är det bara ett knä som stör, då det hindrat honom från att utöva löpning de senaste 20 åren. Och ju äldre man blir desto lägre förbränning och svårare att tappa kilon.

Ja, vad ger man, om inte några tillfällen med personlig tränare? Sagt och gjort. Jag letade upp en PT i Stockholm som ingav förtroende och som hade möjlighet att komma hem till honom. Betalade för fem gånger och ringde far för att berätta vad hans födelsedagspresent var.

Responsen?
– Ja, det är ju precis vad jag behöver så det kan jag inte opponera mig mot. Tack så mycket!

Lille far är inte den som jublar i onödan. Men jag hoppas och tror att han blev glad och just nu är jag hur spänd som helst på hur det går där i källargymmet.

Igår kväll deklarerade pappa på Facebook att han började få en föraning av blodsmak i munnen. Blodsmak var kanske inte det jag ville ge honom, men en extra push och målmedveten inriktning på träningen. Och kosten.

Hu, vad nervös jag är. Ska ut och lunchlöpa strax luncha snart och ringa honom sen tror jag… Om jag vågar.

En kille med smak för blod

Annonser
Det här inlägget postades i Funderingar, Hälsa. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Pappa anar blodsmak

 1. Hjulben skriver:

  Kan tänka mig att många som tränat ett tag skulle ha nytta av en personlig tränare, man blir ju lätt inrutad i vilka övningar man gör och vilken typ av gruppträning man ägnar sig åt.

  • Magnus Pilegård skriver:

   Träningen går framåt, vi har nu kört två träningspass hittills. Det har varit en hel del skratt, tunga övningar, tuff puls och…kanske lite…blodsmak 🙂

   Det är tre träningspass kvar och vi kommer introducera några nya övningar, samt se till att Ove gör hemläxorna. Denna gång: ro minst 2ggr på roddmaskinen tills vi ses om en vecka!

   /Magnus

   • Cath skriver:

    Haha, skönt att höra att ni har kul! Hoppas träningen ger effekt också – på flera plan. Ro 2 ggr, hur länge ska han ro varje gång då?

 2. Ping: Se blogg inlägg om PT i födelsedags present – Blogg om personlig träning, och allt annat som innebär fysisk aktivitet

 3. Ping: Min nye far | Maradrömmar & Klassikertankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s