Var är killarna?

Vissa gruppträningspass har en ganska hög andel killar, till exempel box, spinning och till viss del BodyPump. På andra pass lyser den manliga fägringen med sin frånvaro.

Som i morse. IndoorWalking, kanske inte lika välkänt som spinning, men minst lika tufft. Det blir vad man gör det till. Instruktören är man, men av de 17 morgonpigga deltagarna är endast en kille.

Jag börjar alltmer tro att gruppträning börjar dra killar först när träningsformen är officiellt erkänd som tillräckligt hård och effektiv. När jag gick på spinning i slutet av 90-talet var det banne mig inte många grabbar på passen men nu är det en hel del. ”Alla” vet att spinning är tufft, men hur hett låter inomhusgång?

Fler som haft liknande iakttagelser? Vad är era teorier?

Manlig träning? (Bild lånad från jeffkerkove.net)

Annonser
Det här inlägget postades i Funderingar, Gruppträning, IndoorWalking. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Var är killarna?

 1. Hjulben skriver:

  De skulle ju kunna vara hemma och sova? 😉

  Nej, helt allvarligt, jag håller med om att det nog är så att de träningsformer som inte har blivit erkända som ”krävande” och därmed maskulina, nog inte drar män i samma utsträckning. Men vem vet, det kan ju hända att indoor walking får ett uppsving även inom vårt segment i framtiden, men jag tror att det skulle hjälpa om man använde sig av ett billigt marknadsföringstrick och döper om träningsformen till något annat.

 2. Mathias skriver:

  Håller med Hjulben om att ett namnbyte skulle kunna ändra mäns inställning. Hade det hetat ExtremeIndoorWalking eller PowerIndoorWalking eller UltraIndoorWalking så skulle kanske även en så macho man som jag överväga att testa det.

 3. Mia skriver:

  Inomhusgång? Finns det?! 🙂 Jag kanske är lite som grabbarna jag, men å andra sidan så hade jag kanske tränat i morse om jag haft det som alternativ. Berätta mer!

 4. Cath skriver:

  Hjulben – Det kommer nog, så fort andra killar ser hur vältränade IW-killarna är 😉 Bra ambassadör är nog Spinning Power-instruktören som ofta lobbar för IW på sina pass.

  Mathias – Ja, det är klart, såna machograbbar som du behöver tuffa utmaningar av militärstuk 😀 ..men faktiskt, spinning finns ju numera i många olika varianter, typ power, backe osv. Inte omöjligt att IW genomgår samma utveckling.

  Mia – Hittade en liten länk: http://www.indoorwalking.nu/ som väl berättar det basala utan att vara särskilt marknadsförande… Själv hade jag nog missat denna träningsform om inte gymmet jag tränar på hade dragit upp stora skyltar om det förra året. Enkelt sagt är det som spinning men på en crosstrainer. Du laborerar med motstånd, hastighet och ställningar och får det precis så hårt som du vill! Och du kan inte fuska så lätt eftersom du inte sitter ner…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s