Näsans nya vän

Den har kommit, jag har hämtat ut den och provat… Min Nose buddy! Jag hade ingen som bildligt dokumenterade själva utförandet, det får bli nästa gång, men jag kan säga hur det kändes.

Man blandar alltså salt och vatten så att man har en kroppstempererad lösning med samma salthalt som kroppens celler. Sedan sätter man pipen mot ena näsborren, andas genom munnen och tippar huvudet.

Här förväntade jag mig en obehaglig och konstig känsla, men jag såg vatten komma genom andra näsborren innan jag han registrera hur det kändes. Eftersom lösningen har rätt temperatur känns det inte så mycket. Åtminstone inte så länge man lugnt andas genom munnen. Sväljer man under tiden kan det kännas lite märkligt.

Sedan gör man om proceduren på andra näsborren. Åt det hållet (vänster till höger) kändes det lite mer för mig. Vad det beror på vet jag inte. Kanske hade vattnet hunnit svalna lite, kanske var jag inte lika kontrollerad i min andning, kanske var jag mer täppt där.

Efter själva sköljningen ska man luta sig framåt en stund (Vadå ”en stund”, världen mest oprecisa tidsangivelse), snyta sig lätt och göra en andningsövning vid namn Blåsbälgen.

Resultat? Ja, såhär omedelbart kan jag andas bättre genom näsan (som fortfarande var förkyld). Vi får se om förkylningarna blir bättre på att hålla sig borta också.

Någon mer som provat?

Annonser
Det här inlägget postades i Hälsa. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Näsans nya vän

  1. Ping: Det bidde inget LL | Maradrömmar & Klassikertankar

  2. Ping: Det bidde inget LL | Maradrömmar & Klassikertankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s