Huskuren framför andra

Förkyld och dan som jag var igår, bestämde jag mig för att köra en huskur jag inte vågat köra fullt ut sedan jag var student.

Om man söker på nätet efter folks tips på huskurer mot förkylning kan man se att denna är återkommande i olika versioner. Den röda tråden är dock densamma, och handlar om att få i sig rå färsk vitlök, ofta runt två klyftor. Det märkliga är det oändliga antal teorier kring hur man bäst ska förtära dessa vitlöksklyftor. Bland de läskigaste(!) jag läst hör att pressa ner två klyftor i ett halvt glas cola som man sedan sveper. Varför cola? Det enda jag kan komma på är att det skulle hjälpa magen mot chocken av all vitlök. Men min mage skulle nog ändå vända sig av den smaken.

Min egen version är mer på temat ”man tager vad man haver”. Det jag hade igår var en liten rest motsvarande kanske en sjätteedels portion av en wok. I denna lilla burk blandade jag ner två stora klyftor pressad vitlök och åt. Starkt! Och magen visste knappt vad den skulle ta sig till. Sedan åt jag aningen mer välsmakande mograbiah med grönsaker och kallskuret. På det en smoothie på blåbär, hallon, havtorn, sojamjölk och kanel. Sedan toppade jag med mialenas framgångsrecept: Glass. Denna gång med varma hjortron. Om nom nom.

Renande vitlök

Sov sedan gott och luktade enligt min kära sambo duktigt mycket vitlök när jag vaknade. Och jag mådde bättre! Ordentlig dusch och skrubb och tuggummi så märker inte kollegorna något. Tror jag…

Annonser
Det här inlägget postades i Hälsa, Kost. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s