Morgonfart

Eftersom höften blev bra efter besöket hos kiropraktorn var jag ju nästan tvungen att ge mig ut på ett litet morgonpass igår morse. Andra passet med min Garmin och jag sprang runt lite på måfå i parken. Eftersom jag varit en aning besatt av att ha koll på mina distanser har jag annars undvikit rundor som jag inte kunnat pricka in exakt på en karta, men nu är jag fri!

Och vad parken har att erbjuda! Morgonsolen mellan trädstammarna, en spegelblank damm, skönt underlag… Man glömmer hur lite man ville gå upp när klockan ringde 05.55. Och plötsligt, som pricken över i, står det en häger vid kanten av dammen. Den bildar en perfekt dublett i det stilla vattnet och jag önskar innerligt att jag hade kameran med. Det är bara så meckigt att springa med kamera.

Fortsätter, iakttagen av hägern, och ser snart en konstgjord backe till vänster. Jag har hört om den men aldrig riktigt noterat den innan. Fri som jag är med min GPS-klocka viker jag glatt av. Springer uppför och nerför ett par gånger och damn! vad jobbigt det är. Energin är alltid låg när jag morgonspringer och lägger man dessutom lite improviserad fartlek i backe på det går pulsen i taket. Men kul är det! Och jag inser hur mycket jag behöver backträna innan Lidingö. Kanske kan hitta fler backar på semestern jämfört med Malmö/Köpenhamn.

Kör ett par spurter också på hemvägen. Rundan landar på blygsamma 3,3 km med ganska hög puls.

I siffror…
Sträcka: 3,30 km
Medelpuls: 174 bpm
Maxpuls: 186 bpm
Medelfart: 6:23
Maxfart: 3:30

Annonser
Det här inlägget postades i Löpning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Morgonfart

  1. Marta skriver:

    Hej Sporty Spice!
    Jag saknar verkligen att jogga. Men till skillnad från dig så 1: hade jag inga mål och mätte aldrig min tid, och 2: sprang jag aldrig på morgonen utan sent på kvällen – och jag är ändå mer av en morgonmänniska.
    Joggingskorna och gummiband för armarna är faktiskt nerpackade i båten men ännu inte seriöst använda.
    Kram på dig! Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s