Vardagsmat

Mat är viktigt, i sin egenskap av både näring och njutning. På vardagarna har man inte så mycket tid, och vi har väl några favoriter vi brukar slänga ihop i olika versioner. De två första dagarna denna vecka har redan inneburit ett par av dessa.

Det här är ingen matlagningsblogg så jag hade inte tänkt lägga upp några detaljerade recept, utan nöjer mig med en kort beskrivning av de små vardagskreationerna.

Måndag: Frästa grönsaker och moghrabiah med kallskuret i form av mortadella och salami. Till det en enkel grekisk sallad.

Tisdag: Wok på diverse grönsaker och quorn, serverat med fullkornscouscous. Till dessert grekisk yoghurt med (frysta) bär. Mums…

Sådan mat mår jag bra av, i kropp och själ. Låter jag bara bli chokladen är jag sund.

Annonser
Det här inlägget postades i Kost. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vardagsmat

 1. Kostas skriver:

  Och det tar inte särskilt lång tid att laga!

 2. Cath skriver:

  Exakt, vilket var halva poängen 🙂

 3. Tjongan skriver:

  Men flavonoiderna då! Ska du mobba ut dem helt!
  En annan galet bra efterrätt som man aldrig får dåligt samvete över:
  Mörk choklad
  Mjölk/gräddmjölk/mjölkaktig vätska
  =lika mycket choklad som vätska 100g = 1dl fast egentligen lite mindre 😛

  Frukt.

  Hacka chokladen, ställ i ett vattenbad (skål i skål m varmvatten räcker). Koka upp vätskan, häll över lite i taget. Blanda. Doppa. Mums. Upprepa om nödvändigt.

 4. Cath skriver:

  Flavonoider finns i grönsaker och det har jag? Och blåbären till yoghurten! Sen får du komma ihåg att det här är bara middagen, där är frukost lunch och mellanmål också =)

  Chokladfondue alltså. Is nice. Det set jag fick av dig en gång hann jag aldrig använda innan det försvann i en flytt. Irri.

 5. Tjongan skriver:

  Alltså, meningen med flavonoiderna i det här fallet är ju att man kan äta det man gillar och säga ”Välkommen in i min kropp XX” så blir det nyttigt per automatik. Jag har en liten hippie inombords så jag brukar föreställa mig att jag säger det och för samman händerna framför bröstet, sen upp över huvudet, viiid cirkel och landa med händerna på magen. Ibland gör jag rörelsen också och ibland sitter jag o ler lite fånigt, typ när jag äter spenat. Då brukar Henrik fråga ”Välkommen in i min kropp?” Och jag nickar lyckligt. Väldigt hippe.
  Fondue kan göras med stor skål-liten skål. Nemas problemas.

 6. Cath skriver:

  Ahahaha! Ok…. Så om man missar att välkomna dem in i kroppen känner de sig utmobbade och gör inte lika mycket nytta? Ska börja göra den där gesten när jag äter frukt på jobbet då. De tyckre redan jag är lite udda med min små stretchövningar bland annat. 😉

  Klart man kan köra vanliga skålar men det har ju en viss charm med ställning med värmeljus =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s