Crawl

Eftersom Vansbrosimmet börjar närma sig, kände jag att det var dags att simma några längder. Dessutom har jag någon slags tanke att det kan vara bra att kunna crawla, för att variera sig lite vid behov.

Som tur är har jag en vän (eller väninna om vi inte ska vara könsneutrala) som i yngre år tävlat i simning och även varit simtränare. Hon skulle lära mig och en annan kompis att crawla i söndags.

Man kan säga att jag startade från noll. Max. Det var nog en del år sedan jag ens prövade, och då vevade jag bara med armarna på måfå, mot bättre vetande. Det gick av naturliga skäl inte så bra, och jag har därför sedan dess ägnat mig åt bröstsim och ryggsim. Men nu skulle det alltså bli ändring på det.

Man kan säga att det inte direkt kom för mig naturligt. Många saker att tänkt på på en gång.

– Ansiktet under vattnet, men inte för djupt
– Ligga horisontellt i vattenytan
– Upp med armbågen
– Sträck på fingrarna
– Nyckelhålsrörelse
– Andas på tre
– etc

Det ligger mig kanske lite i fatet att jag dyker, och därför är van att kunna andas under vatten. Det här med att behöva tänka på att lyfta upp huvudet är därför ett stort moment i sig. På det kommer stel nacke, vilket resulterar i att redan vid första andetaget sjunker fötterna ner och den horisontala positionen fallerar. Sedan kämpar jag för att få upp fötterna igen och blir trött snabbt.

Men skam den som ger sig! Jag ska försöka hinna simma några gånger till innan Vansbro, både för att slipa på bröstsimmet och öva crawl. Kanske hjälper det att jag simmar i våtdräkt och därmed får lite positiv flytkraft.

Annonser
Det här inlägget postades i Simning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Crawl

  1. Kostas skriver:

    Simning är verkligen en tekniksport, lite som längskidor dårå…

  2. Genie skriver:

    Prova att *vrida* på huvudet istället för att lyfta det. Det är en timingfråga… medan armen är i sitt högsta läge vrider man helt enkelt lite på huvudet emot den arm som är ”uppe” och tar ett andetag.

    // J

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s