Beslutgiltigt

Lyckades få till ett kort pass i Lill-Jansskogen i Stockholm igår kväll. Totalt knappt 5 km om jag springer till slingan, springer ett varv, och tillbaka igen. Faktum är att det kändes rätt bra. Någorlunda fart och styrka i benen, även i backarna. Visst, är inte snabbast i spåret, men oftast är det bara mig själv jag tävlar med.

Klädseln för dagen innefattade en neongrön tröja med företagsnamnet på, som jag fått när jag deltagit i ett lopp i Köpenhamn. Skulle inte köpa den färgen själv. Någonstans mitt i rundan blev jag omsprungen av en kille i klarblå tröja. Sedan kom en kvinna i chockrosa. Därpå en tjej i brandgult. Som en färgpalettskvartett springer vi där i skogen och jag kan inte låta bli att le. Då kommer dock min gamla fiende ”Mördarbacken” och de andra drar ifrån. Grön blir ensam kvar, men det gör inget. Vädret är fint och jag kör på i mitt eget tempo.

Efter ett varv har jag styrka för ett till men eftersom jag har en tid att passa beger jag mig tillbaka. Spurtar ett par hundra meter och det känns bra. Hela rundan tar ca 27 minuter. Lidingöloppet är bara sex gånger så mycket…

Idag är dessutom sista dagen för internet-anmälan till Båstad Marathon och jag tog det slutgiltiga beslutet att anmäla mig. Nu finns det ingen återvändo. 3 juli gäller det och enligt hemsidan var det 36 anmälda innan jag och Hjulben anmälde oss. Jag har en känsla av att de flesta andra är betydligt mer erfarna löpare än jag, och jag räknar med att komma sist. Publikstödet lär knappast vara massivt, men om jag gör bort mig är det åtminstone inte många fler än korna som ser.

Det lär i vilket fall bli en intressant första mara.

Annonser
Det här inlägget postades i Löpning, Planering. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Beslutgiltigt

  1. Kostas skriver:

    Tror inte att du kommer sist, och i så fall ska du bara säga att du kom på 40:e plats (eller vad det nu blir)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s