Prioriteringar, skadeglädje och oresultat

I lördags kl 16.00 gick starten för mitt ursprungliga mål, Broloppet. Där var jag inte, eftersom jag istället befann mig på ett bröllop.

Trots att jag inte skulle springa loppet följde jag väderprognoserna inför det. När jag såg att det vankades 12 sekundmeter och regn kunde jag inte låta bli att känna en viss tillfredsställelse, ungefär som folk som är på semester utomlands och skadeglatt konstaterar att vädret hemma är skit. Samtidigt ville jag förstås att de som ändå sprang skulle få en bra upplevelse.

I slutändan blev det, som jag förstått det, stark medvind över bron och sol. Inte så dumt. Enligt resultatlistan sprang jag (det vill säga tjejen som köpte min biljett) på 2:03. Inte heller så dumt.

Självklart var det helt rätt val att gå på bröllop istället för att springa brolopp. Jag har ju nya mål. Ok, någonstans känns det lite fel att någon annan har sprungit in en tid i mitt namn. Oavsett tiden. En dålig tid hade gett ofördelaktiga sökmotorträffar på mitt namn, medan en bra tid kan resultera i att jag aldrig lyckas slå ”mig själv”. Men 2.03 borde väl inte vara omöjligt på en halvmara, även fast det kanske inte blir i år.

Så kan det gå om man är lite snålänning.

Annonser
Det här inlägget postades i Lopp. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Prioriteringar, skadeglädje och oresultat

  1. Mathias skriver:

    Den där medvinden gjorde att det blev riktigt behagliga 21 km, speciellt för mig som tog det lugnt och inte hade några ambitioner att springa snabbt.

  2. Cath skriver:

    Nej, det är starkt att du körde halvmara bara en vecka efter maran. Även om gurun Szalkai menar att man ska vänta 10 dagar… http://www.marathon.se/news/theme_sm2010.cfm?NewsId=964882

  3. Mathias skriver:

    Jo jag var medveten om detta. Det var en chansning, som faktiskt gick ganska bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s