Akillestår

Såhär mitt i min första mer seriösa löparsäsong kan jag konstatera att jag har vissa svaga punkter. Knät är en som jag kände till redan tidigare, men en bubblare som seglat upp som storfavorit på temat är fötterna. Eller, närmare bestämt, tårna.

Saken är den att jag har konstiga tår. Andratån, den bredvid stortån, är nämligen den överlägset längsta på båda fötterna. Framför allt på vänsterfoten. Skor i allmänhet är inte bygda för denna lilla abnormalitet och nu när jag har fler löpta kilometer i bagaget kan jag konstatera att även löparskor, konstigt nog, anpassats till normala fötter och tår.

Problemet med den långa andratån är att den blir extra utsatt, framför allt på långpass. Om skon generellt är lagom tenderar ändå tån att ta emot. Följden är att jag vid ett flertal tillfällen har fått en blå nagel på den tån bara av löpningen. Senaste långpasset omvandlades den högra knastån till en stor blåsa.

Mina skadade tår gjorde, tillsammans med några andra faktorer, att jag hoppade över Christianshavnermilen i Köpenhamn igår.

Frågan är hur jag kommer runt detta. Kan iläggssulor hjälpa även E.T.-tår? Jag kan väl ändå inte vara den enda löparen med det här problemet, eller?

Annonser
Det här inlägget postades i Skador. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s