Att mara eller icke mara

Tänkte jag skulle göra en liten överblick över kommande lopp som jag är anmäld till, mina målsättningar, och vad jag funderar på…

Anmäld till:
3 maj: VårRuset Malmö, 5 km
8 maj: Lundaloppet, 10 km
25 maj: Blodomloppet, 10 km

Förra veckan sprang jag bara två pass (6 respektive 10 km) och denna vecka har jag bara sprungit ett (6 km) hittills, blir nog ett till (10 km) på lördag.

Ska komplettera med lite knäövningar (tar gärna emot fler tips, det jag känner av mest är en kittling under knäskålen och ibland ont på insidan av vänster knä). I och med detta satsar jag inte alltför hårt på måndag utan sätter målet till att klara det på under 28 minuter. Det brukar ju vara ganska trångt på det där loppet också.

Lundaloppet tycker jag ändå att jag borde klara på 60 minuter om inget strular. Initialt har jag samma målsättning på Blodomloppet.

Årets mål har ju ändrats lite. Broloppet blir det alltså inte, utan vi drar istället på bröllop i Stockholm. Hade en tanke på att satsa på Berlin marathon i september, men den är nog nerlagd. Var ett bra tag inne på att jag nog inte skulle klara marathon i år, så det nya målet blev Stockholm Halvmarathon i september.

Dock tar det emot att lägga ner den där mara-drömmen, eller skjuta den på framtiden. Och när jag precis upptäckte att Båstad Marathon arrangeras i år för första gången någonsin den 3 juli blev jag sjukt sugen. Men, jag måste sätta min kropp i första rummet. Drar jag på mig en skada kan det ta lång tid att komma på banan igen. Bokstavligen.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att mara eller icke mara

  1. Kostas skriver:

    Man ska skynda långsamt. Löpning är en uthållighetssport även för psyket!

  2. Ping: Nyårskarameller / Resumé / Året som gick… 2010 helt enkelt. | Maradrömmar & Klassikertankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s