Dagen när milen blev kort

Dagens långa pass krymptes ner till ”bara” en mil. Exakt en mil har jag inte sprungit sedan jag gjorde det första gången i år. Sedan dess har det bara blivit kortare respektive längre sträckor än så. Men med två veckor till Lunds stadslopp, som är just 10 km, kändes det lämpligt att springa den sträckan för att få en känsla för distansen och vilket tempo man kan hålla. Dessutom var jag ute och skakade rumpa igår (och ölade med kollegorna i förrgår) så 18 km kändes inte sådär oerhört frestande.

Faktum är att det kändes ganska bra från start. Hamnade efter några kilometer mitt i lite söndagsdramatik bestående av brandrök och en just anländande brandkår. I övrigt hyfsat idylliskt med tussilago, några hästhagar, lekande barn och fågelkvitter.

Inga påtagliga smärtor heller, förutom lite i höger hälsena. Enda riktigt störande momentet var egentligen ett stort behov av att besöka ”det lilla kontoret”, som min chef uttryckte det häromdagen. Det kanske låter som överflödig information, men känns ändå väldigt relevant eftersom det liksom påverkar ens förmåga att springa snabbt.

Ok, det blir aldrig lika illa som för den där killen som sprang Göteborgsvarvet med diarré för något år sedan, men ändå. Men jag har en strategi jag ska testa. Får se hur det funkar…

Det tog i vilket fall ungefär en timma, så om jag är i form och utan nöd till Lundaloppet så bör det kunna gå på under timmen.

Annonser
Det här inlägget postades i Långpass, Löpning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dagen när milen blev kort

  1. Kostas skriver:

    Vi kan väl bli eniga om att ifall du skulle känna lika mycket nöd som Bajs-mannen, så bryter du loppet och går på toa! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s