Back(ar)

Så drog vi ut efter jobbet igår. Startade vid hotellet (Kung Carl, vid Stureplan), sprang genom Humlegården, upp och förbi Stadion in i Lill-Jansskogen. Vid den lättare backen i Humlegården utbrister danska kollegan ”Gah, backar!”. Jag upplyste honom om att det där var ingenting mot vad som komma skulle.

Där själva elljusspåret börjar hade vi då sprungit ca 1,5 km, och slingan är 3 km. Dansken klarar backarna bra, själv har jag minst lika mycket problem nedför som uppför, eftersom jag aktar knäna. Och i ”Mördarbacken” gör jag misstaget att prata medan jag springer uppför, vilket resulterar i att jag tvingas gå de sista metrarna.

När vi kommit runt hela bestämmer dansken snabbt att han ska ta ett varv till, medan jag börjar springa tillbaka. Får fortfarande rysningar sedan skoltiden, när vi skulle springa två varv där. Men efter några hundra meter stannar jag upp och tänker ”What the heck, kan han så kan jag!”, så jag springer tillbaka och tar ett varv till. Eftersom jag inte pratar på andra varvet håller jag mig springande hela vägen. Den totala sträckan blir nog 8 km eller lite till, och det går på ca 55 minuter. Tar till och med en liten spurt på ett par hundra meter i slutet. Det är skönt, jag mår bra, jag känner mig stark.

Yes, I’m back!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s