Öka!

Igår morse gick jag upp strax innan klockan sex för en kort tur före frukost. Tanken var ca 4 km i ett lite högre tempo än jag oftast lufsar på i, för att vänja benen vid lite mer hastighet och få upp flåset. Jag upplever det som väldigt lätt att köra på i ett och samma (låga) tempo. Springa länge är inte så farligt som att springa fortare.

De flesta (inklusive Hjulben) tycker inte att jag är riktigt frisk som morgontränar, men faktum är att det kan vara rätt skönt. Man har det gjort och kvällen är fri. Löpning har sin fördel i att det är ganska stilla. Ok, duvorna för ett himla liv, likaså måsarna. Och gässen. Men i övrigt möter man inte många, och luften känns frisk och krispig, åtminstone såhär års.

Trots stillheten fick jag in en extra växel, men det tog emot lite efter ett par kilometer och benen hade inte riktigt samma fart. När jag efteråt mätte min ungefärliga tid per kilometer var det 5 min 28 sek. För långsamt!

OK – Jag var nyvaken
OK – Jag hade inte ätit något
OK – Benen blev kalla av morgonluften
OK – Jag hade lite träningsvärk sedan söndagen

…men ändå. Det duger inte. Jag måste börja fokusera och köra mer intervall. Eftersom jag för tillfället befinner mig i Stockholm börjar jag med en runda i Lill-Jansskogen efter jobbet. Backar ska nog ge mina Skåne-vana ben lite att bita i.

Min danska kollega tar jag med mig, hoppas han inte blir rädd för höjdskillnaderna… Nu ökar vi!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s