Milstolpe

Mitt initiala träningsprogram är tre löppass per vecka, varav ett vanligt på ca 6 km, ett intervallpass på  ungefär samma sträcka, och ett lite längre pass.

Just detta långpass är något jag bävat för, med knäna och distans-skräcken. I lördags skulle det ske för första gången.

Eftersom jag inte hade kanonkoll på omgivningarna när jag ska springa lite längre bort, bestämde jag bara ungefär vart jag skulle springa, och att jag skulle hålla mig joggandes i åtminstone en timme. Konditionen tvivlade jag egentligen inte på, med min spinning-bakgrund, men benen…

Så, började med att runda Pildammsparken och ta mig bortåt Kroksbäck. Som alltid är den första biten mest uppvärmning och jag måste övertala mig själv för varje steg att inte stanna. Men i lördags hände något. Efter ca 15-20 minuter började jag finna en rytm och ett flyt, och snart kände jag att jag kunde fortsätta springa hela dagen. Strålande sol och varmare än på länge. Handskar av. Halsduk av. Jogga jogga. Stark. Ostoppbar.

Borta vid vattentornet såg jag ingenstans att svänga. Då jag hade sprungit en halvtimme vände jag. Sneddade över parken och hittade några kullar som jag hastigt övervägde att börja springa uppför. Bestämde mig dock för att spara det till nästa gång.

Hamnade i ett koloniområde där folk röjde grenar och planterade. På ett par fotbollsplaner var det full aktivitet med åskådare och allt. Vårkänslorna flödade. Kom till Pildammsparken och möttes av en massiv ljudvägg av nyanlända gäss, och helgstrosande människor som kryssade mellan gässen och deras avföring. Barnvagsnmaffian hade också vågat sig ut i solskenet.

Väl hemma efter lite över en timma, loggade jag in på jogg.se för att mäta min sträcka. 10,11 km. Ha! Jag hade övervunnit milen. Första gången på minst 10 år. Om jag någonsin ens sprungit en mil, jag minns faktiskt inte. Och detta efter att ha varit ute och svirat kvällen innan.

Nu ska jag bara springa dubbelt så långt.

Annonser
Det här inlägget postades i Löpning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Milstolpe

  1. Kostas skriver:

    Dubbelt så långt är ingen konst! Hej vad det går! 🙂

    Och det är för övrigt mycket lättare att springa långt när man är på tävling jmfrt med träning.

  2. Ping: Nyårskarameller / Resumé / Året som gick… 2010 helt enkelt. | Maradrömmar & Klassikertankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s